O Читам, па шта

banner citam

ЦИЉ: Програм Читам, па шта осмишљен је као акција чији је циљ промовисање читања и развијање критичко-уметничког односа према књизи. Пројекат организују библиотекари општинских библиотека (у срадњи са библиотекарима основних школа), при чему је из сваке школе на територији одређене општине укључено по 10 најуспешнијих ученика (Успешност ученика процењују учитељи, професори и библиотекари основних школа.).

 

ЦИЉНА ГРУПА: У програм Читам, па шта укључени су ученици од 2. до 8. разреда основних школа.

 

НАЧИН РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКТА: У сврху реализације пројекта Читам, па шта направљен је сајт и набављене су књиге неопходне за одвијање акције. На сајту су представљени наслови који учествују у пројекту тј. књиге које су деца у обавези да прочитају. Први ниво чине одабрани наслови предвиђени за школско такмичење. Други ниво чине наслови предвиђени за општинско такмичење, док трећи ниво чине насловни оних књига које је неопходно прочитати за учешће на градском такмичењу.

 

Погледајте у наставку радове Читам, па шта?  из 2015/2016: 

Победници  2015′-2016 такмичења Читам, па шта?  су Јеврем Недељковић, 5. разред, ОШ „Драган Херцог“ и Матија Ненадовић 5/1, ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“.