Иде распуст, одмарање, летовање и читање

ЧИТАМ, ПА ШТА 2017:2018 rok

Драга децо,

 
На сајту www.citampasta.rs уочили сте део који се зове ЧИТАЈМО КЛАСИКЕ. У том делу сајта покушали смо да вам представимо неке од наслова класичне дечје књижевности које смо одабрали за вас и које сматрамо неизоставним градивом у периоду одрастања и уласка у свет литературе. Надамо се да сте, читајући наше приказе, дошли на идеју да, ако не све, а оно бар неке наслове – прочитате.
 
Иде лето… Иде распуст, одмарање, летовање, уживање на начин који сте у стању да сами себи уприличите. Али, биће времена и за читање. Уколико током лета будете прочитали неку изузетно занимљиву књигу и пожелели да је препоручите другој деци, слободно нам њен приказ пошаљите на адресу citampasta@citampasta.rs, а ми ћемо га поставити уз све оне које смо сами написали.
 
Уколико се неки од ваших приказа књига не буду нашли на нашем сајту, знајте да је то из разлога што смо сам наслов извредновали као недовољно „класичан“. Наиме, наша жеља је да на овом делу сајта поставимо оне наслове који ће и за дуго година, својом садржином и књижевном вредношћу остати – права књижевност.
 
Прикази књига које будете слали, наравно, неће имати везе са такмичењем. Сматраћемо их вашим великодушним поклоном вашим вршњацима.
 
Хвала вам унапред!!!
Ваша Библиотека града Београда